قابلمه های مسی هنوز هم قابل استفاده هستند ؟
مس يکي از گران ترين فلزاتي است که در ساخت ظروف مورد استفاده قرار مي گيرد. مهم ترين ويژگي ظروف مسي آن است که حرارت را به خوبي و به طور يکسان پخش مي کند. معمولاً از ظروف مسي براي تهيه مربا استفاده مي کنند. مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسيد مي شود ( رطوبت موجود در هوا يکي از عوامل تسريع کننده اکسيد مس است ) و به سبز خاکستري مي گرايد. مسي که به اين رنگ در آمده ، براي سلامت مضر است. ورود مقادير بالاي مس به بدن خطرناک است به همين دليل معمولاً داخل مس را با فلز ديگري از جمله قلع يا نيکل مي پوشانند تا از ورود مس به داخل غذا جلوگيري شود. مس به راحتي به مواد غذايي اسيدي مانند آب ليمو ، آبغوره ، سرکه هم چنين مواد غذايي شور واکنش نشان مي دهد و مي تواند سبب ايجاد طعم فلزي در غذا شود. به تازگي ظروف مسي با اينوکس روکش مي شوند که نگه داري اش ساده تر و استفاده آن سالم تر است (سرويس قابلمه)