غذا را درون ظروف چدنی نگهداری نکنید

استفاده از ظروف مختلف براي پخت غذا بسيار اهميت دارد و افرادي که کيفيت و طعم غذا براي آنها مهم است، بايد به کيفيت ظرفي که در آن غذا تهيه مي شود نيز اهميت بدهند. جنس ظرف و روکش آن در پخش گرما و سرعت پخت غذا تاثير دارد. چدن ها که ترکيبي از آهن و کربن هستند، عمر بالايي دارند. اين ظروف مناسب پخت طولاني با دماي متوسط هستند و اگر فاقد آلومينيوم باشند، براي پخت و پز مناسب محسوب مي شوند. قبل از خريد ظروف چدني حتما به برچسب و ترکيبات مندرج در آن دقت کنيد. قبل از استفاده از اين ظروف بايد چند دقيقه اي آنها را روي حرارت بگذاريد تا گرم شوند. براي آنکه از گرم شدن کافي ظرف مطمئن شويد، مي توانيد قطره اي آب داخل آن بريزيد و اگر به سرعت تبخير شد، يعني ظرف گرم شده است. براي شست وشوي چدن از ابر استفاده کنيد چراکه سيم ظرفشويي باعث خراشيدگي و آسيب آن مي شود. بعد از اتمام پخت، ماده غذايي را از درون ظروف چدني خارج کنيد تا اکسيد نشود. در ضمن در ظروف چدني فاقد روکش، نبايد مواد اسيدي مثل آبليمو يا سس گوجه فرنگي ريخت (سرويس قابلمه)

خانم هاي خانه دار بهتر مي دانند! نوبت به خريد قابلمه و تابه که مي رسد، فروشنده ها انواع و اقسام ظروف از جنس هاي مختلف را جلوي چشم مان قرار مي دهند و شروع به تعريف از خوبي هاي بي حد و حصرشان مي کنند! اينکه حرف کدام را باور کنيم و کدام ظرف را بخريم تا هم سالم بمانيم و هم غذاهاي مان به بهترين نحو پخته شوند، تصميمي بسيار سخت اما شدني است. تنها کافي است به توصيه متخصصان ما در اين زمينه عمل کرده و ظروف پخت و پز خود را براساس استانداردهايي که با شما در ميان مي گذاريم انتخاب کنيد. دکتر محمدرضا وفا ، دکتر مسعود کيمياگر، متخصصان تغذيه شما را در اين زمينه ر اهنمايي مي کنند .