قابلمه چدن زود خراب می شود ؟

مجله خبري لحظه نما:چدني ها ( که ترکيبي از آهن و کربن هستند ) ، عمر بالايي دارند. اين ظروف مناسب براي پخت طولاني با دماي متوسط تا بالا هستند و اگر فاقد آلومينيم باشند ، گزينه مناسبي براي پخت و پز محسوب مي شوند. اين قابلمه ها به طور يکسان حرارت را پخش مي کنند وبه دليل مقاومت شان در برابر دماي بالا براي سرخ کردن ، پختن يا حتي در فر قرار دادن بسيار مناسب هستند. البته بايد بدانيد که اکثر قابلمه هايي که امروزه با نام قابلمه چدن در بازار به فروش مي رسند ، در واقع چدن نيستند بلکه از جنس آلومينيم خشکند که با دستگا ه هايي خاص در قالب تزريق مي شوند و روي آن ها تفلون يا سراميک مي کشند که تشخيص اين قابلمه هاي تقلبي کار سختي نيست و آن ها بر خلاف چدن هاي واقعي که بسيار سنگين هستند ، وزن سبکي دارند. يک تابه بزرگ چدن حدود چهار کيلوگرم وزن دارد اما اگر بخواهيد يک سرويس استيل يا تفلون را به خانه بياوريد ، احتمالا بايد چنين وزني را تحمل کنيد. قابلمه هايي که آلومينيومي و روکش شده اند ، از نظر سلامت با ظروف تفلون تفاوتي ندارند و بايد همان ملاحظاتي که در مورد قابلمه هاي تفلون وجود دارد ، در مورد آن ها هم رعايت کرد. در زمان استفاده از ظروف چدني ، بايد ريزه کاري هايي را رعايت کنيد تا دوام قابلمه هاي تان بيشتر شود. اول اين که قبل از استفاده بايد چند دقيقه اي آن ها را روي حرارت بگذاريد تا گرم شوند. براي آن که از گرم شدن کافي ظرف مطمئن شويد ، مي توانيد قطره اي آب داخل آن بريزيد و اگر به سرعت تبخير شد ، يعني ظرف گرم شده است. در صورتي که ظروف چدني اول گرم شوند ، مواد غذايي به آن ها نخواهد چسبيد. دوم اين که در ظرف چدني اي که هنوز استفاده نشده ، نبايد آب به مدت طولاني بماند زيرا باعث مي شود زنگ بزند. سوم ، براي شست و شوي چدن از ابر استفاده کنيد زيرا سيم ظرف شويي باعث خراشيدگي و آسيب آن مي شود و چهارم اين که بعد از اتمام پخت ، ماده غذايي را از درون ظروف چدني خارج کنيد تا اکسيد نشود. در ضمن در ظروف چدني فاقد روکش نبايد مواد اسيدي مثل آب ليمو يا سس گوجه فرنگي ريخت (سرويس قابلمه)

اگر قابلمه چدن تان اصل باشد :
- عمر طولاني دارد و در برابر حرارت مقاوم است.
- شست و شويش آسان است.
- بيشتر از بسياري از قابلمه ها سلامت شما را تامين مي کند.
- با محيط زيست سازگار است.
- کمي گران است.