قابلمه آلومینیومی همان قابلمه رویی است ؟
برخلاف تصور عموم و اسم ظروف رويي به طور عمده جنس اين قابلمه ها از آلومينيم است و براي سلامت انسان ضرر دارد.
1 اگر جنس اين ظروف از روي بود که جاي خوشبختي بود ، چون در آن صورت کمي از آن وارد غذا و جذب بدن مي شد.
2 روي براي بدن بسيار مفيد است اما نگهداري مواد غذايي ترش اسيدي يا شور در ظروف آلومينيومي يا طبخ غذا در اين ظروف موجب خروج آلومينيوم از ظروف و ورود آن به غذا مي شود.
3 يبوست ، اختلالات گوارشي ، پوکي استخوان و آلزايمر از مهم ترين عوارض ناشي از مصرف آلومينيوم هستند.
4 استفاده از اسيد هاي خوراکي مثل سرکه ، آب ليمو و آب غوره در غذا موجب افزايش آزاد شدن يون ها مي شود.
5 قابلمه هاي آلومينيومي ارزان و سبک هستند و حرارت را يک نواخت و سريع پخش مي کنند ، اما در برابر ضربه حساس اند و به سرعت تغيير شکل مي دهند.
6 در مجموع اگر براي سلامت خود ارزش فائل هستد ، ظروف آلومينيومي يا چدن هاي حاوي آلومينيوم تهيه نکنيد.
* نتايج يک تحقيق داخلي روي ظروف آلومينيومي نشان مي دهد که بر اثر پخت غذا در اين ظروف ، يون هاي آلومينيوم آزاد و به غذا اضافه مي شوند که موجب بروز بيماري هايي مانند آلزايمر ، راشيتيسم و عوارضي هم چون کم خوني مفرط و اختلال هنگام راه رفتن مي شود.
سرويس قابلمه